Інспекція опрацьовує звернення щодо утворення сміттєзвалищ в м. Суми

До Державної екологічної інспекції у Сумській області надійшло звернення від сум’янина про утворення незаконних сміттєзвалищ в районі Василівки в м. Суми. Екоінспекторами було обстежено територію, вказану у заяві, факти порушень підтвердились.

Так, в ході огляду було виявлено  несанкціоновані сміттєзвалища твердих побутових, будівельних відходів та рослинних залишків на п’яти земельних ділянках. Загальна площа засмічення склала 419 м2.

Інспекція направила вимогу вжити вичерпних заходів з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ Сумській міській раді. По завершенню терміну виконання вимоги Сумська міська рада має поінформувати Інспекцію про її виконання із додаванням копій підтверджуючих документів та матеріалів фото фіксації місця, де порушення усунуто. У разі невиконання вимоги в установлений термін відповідальні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за статтею 188-5 КУпАП.

Питання залишатиметься на контролі Інспекції до усунення порушень у повному обсязі.

Оскільки станом на сьогодні заходи державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану припинені відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 р. №303, звернення громадян залишаються чи не єдиною підставою для здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю).

Тому просимо усіх небайдужих громадян повідомляти Інспекцію про порушення у сфері охорони довкілля, про які їм стало відомо. Також нагадаємо, що завдяки веб-ресурсу «ЕкоЗагроза» це можна зробити зручно, швидко, із точним зазначенням місця події або порушення, що спростить державним інспекторам роботу з пошуку та виявлення місця порушення для проведення огляду і фіксації фактів. 



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці