У Липовій Долині на вимогу Інспекції ліквідовано сміттєзвалище

У травні 2024 року до Державної екологічної інспекції у Сумській області надійшло звернення від мешканця Липової Долини про розміщення на території громади сміття у невстановлених місцях.

В ході опрацювання викладених у зверненні фактів з виїздом на місце екоінспекторами було виявлено несанкціоноване звалище твердих побутових відходів по вулиці Роменській в с. Липова Долина Роменського району. Площа засміченої земельної ділянки склала 9 м2.

Інспекція направила вимогу голові Липоводолинської селищної ради щодо вжиття вичерпних заходів щодо ліквідації звалища, оскільки відповідно до статті 26 Закону України «Про управління відходами» повноваженням органів місцевого самоврядування у сфері управління відходами, серед інших, є забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів.

Питання залишалось на контролі Інспекції доки цього тижня до Інспекції не надійшла інформація про виконання вимоги із фото- підтвердженням ліквідації сміттєзвалища. Таким чином, станом на сьогодні порушення усунуто.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці