Інспекція підбила підсумки операції «Нерест – 2024»

Державна екологічна інспекція у Сумській області підбила підсумки заходів державного контролю, вжитих в рамках щорічної природоохоронної операції «Нерест-2024». Упродовж нерестового періоду екоінспектори провели 79 заходів, спрямованих на запобігання адміністративним правопорушенням у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів, у ході яких зафіксовано 62 порушення вимог природоохоронного законодавства.

Державними інспекторами складено 62 протоколи про адміністративні правопорушення: 59 протоколів за частиною 3 статті 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 3 протоколи – за частиною 4 статті 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Всього на порушників накладено штрафів на загальну суму 4554 грн., які станом на сьогодні сплачені у повному обсязі. 3 справи передано до суду для притягнення до адміністративної відповідальності. Загальна сума збитків склала 17000 грн.

Інспекція закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил любительського рибальства та природоохоронних норм. А у разі виявлення випадків порушення правил рибальства, браконьєрства, задухи риби просимо терміново повідомляти на Гарячу лінію Інспекції за телефоном 77-10-12.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці