Вітаємо з Днем Конституції України!

Сьогодні - День Конституції України - Основного Закону, що є віддзеркаленням демократичності нашої держави, в якій найвищою соціальною цінністю є здоров'я і життя, честь і гідність, недоторканність і безпека кожного українця. Конституція увібрала в себе багатовікову історію українського державотворення та прагнення народу до свободи, самовизначення і гідного життя. 


Чільне місце в в Основному Законі відведено і природним ресурсам та стану довкілля. Там закріплено, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах держави, є власністю Українського народу, і що кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля. Та варто пам'ятати, що поряд із правами завжди ідуть обов'язки. Згідно з Конституцією України, кожен зобов'язаний не заподіювати шкоду природі й відшкодовувати завдані ним збитки. Отже, бережливе ставлення до навколишнього природного середовища - це конституційний обов’язок кожного громадянина України!


Колектив Державної екологічної інспекції у Сумській області вітає з Днем Конституції України! Ми безмежно вдячні кожному, хто безстрашно виконує свій обов'язок із захисту Вітчизни, хто ризикуючи власним життям відвойовує конституційне право на життя всього народу, хто боронить суверенітет, звільняючи від російських загарбників території України, які закріплені Конституцією!


Зі святом! Слава Україні!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці