Сьогодні Всесвітній день рибальства

Рівно 40 років тому на Міжнародній конференції з регулювання і розвитку рибальства в Італії було засновано День рибальства. Починаючи з 2001 року він проводиться вже під егідою ООН. Його метою є збереження популяцій водних біоресурсів і сприяння їх примноженню, запровадження раціонального підходу до рибного промислу, боротьба із варварськими методами риболовлі тощо.

Цього дня прийнято влаштовувати різноманітні змагання зі спортивного рибальства, проводити різноманітні конференції та науково-практичні семінари, організовувати заходи щодо поліпшення середовища перебування водних біоресурсів.

Державна екологічна інспекція у Сумській області вітає кожного, для кого добування риби переросло в улюблений вид відпочинку, хобі, спорт чи навіть у життєву філософію. Ми вдячні тим рибалкам, які допомагають боротися з браконьєрством та підтримувати екосистеми у належному стані! Для любителів легкої протизаконної наживи вкотре повідомляємо, що за порушення правил рибальства чинним законодавством передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Також Інспекція принагідно повідомляє, що весняно-літні нерестові обмеження на території Сумщини будуть зняті 30.06.2024. Відтак, вже з найближчого понеділка можна буде рибалити на всіх водоймах області, за виключенням тих, що розташовані в межах контрольованої прикордонної смуги. Також припинить діяти і заборона на вилов річкових раків.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці