Атмосферне повітря щодня потерпає від воєнних злочинів росіян на Сумщині

Державна екологічна інспекція у Сумській області не припиняє розраховувати збитки, завдані атмосферному повітрю внаслідок збройної агресії рф проти України. В абсолютній більшості випадків мова йде про несанкціоновані викиди забруднюючих речовин, які потрапляють у повітря під час пожеж, спровокованих влучанням ворожих снарядів по будівлям, природним територіям і т.ін. У зв'язку зі збільшенням інтенсивності обстрілів Сумщини, зросла і кількість фактів отруєння повітря: лише упродовж минулого тижня екоінспекторами було здійснено 16 розрахунків таких збитків.

Найбільшу суму збитків у розмірі понад 1,74 млн.грн. розраховано за фактом викидів забруднюючих речовин внаслідок горіння сухої рослинності після ракетного удару по передмістю Сум.

У Шосткинському районі на території Шалигинської ОТГ через обстріли загорілися 2 приватні житлові будинки мирних мешканців, внаслідок чого забруднилося повітря на загальну суму майже 42 тис. грн. А в Дружбівській ОТГ цього ж району росіяни зруйнували будівлю дитячого садочка, загоряння якого спричинило викиди в атмосферу на суму понад 48 тис. грн.

У Новослобідській ОТГ Конотопського району ворог поцілив у ємність для палива, завдавши екологічних збитків на суму 29 тис.грн.

У Білопільський ОТГ Сумського району військові злочинці атакували трансформаторну підстанцію, забруднивши повітря на понад 72 тис.грн.

В одному з прикордонних сіл Краснопільської ОТГ Сумського району загорівся багатоквартирний будинок, що потягло збитки у сумі майже 29 тис.грн.

Вцілому упродовж травня 2024 року Інспекцією нараховано 1 744 544 грн. екологічних збитків, заподіяних атмосферному повітрю Сумщини після влучання ворожих артснарядів та засобів повітряного нападу. А загальна сума таких збитків з початку повномасштабного вторгнення вже сягнула 235,5 млн.грн.

Варто наголосити, що за кожною із зазначених сум криються великі об'єми забруднюючих речовин, які є небезпечними як для стану навколишнього природного середовища, так і для здоров'я людей!

 

/Фото ГУ ДСНС у Сумській області/

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці