На Сумщині завершилась природоохоронна операція "Першоцвіт"

Державна екологічна інспекція у Сумській області завершила щорічну природоохоронну операцію під умовною назвою "Першоцвіт". Її метою є збереження ранньоквітучих рослин, особливо тих які занесені до Червоної книги України.

В рамках операції Інспекція здійснила 43 перевірки на природних територіях та в місцях торгівлі. За результатами вжитих заходів до судових органів було передано 24 протоколи про адміністративні правопорушення.

Зокрема, 14 протоколів було складено на громадян, які здійснювали продаж червонокнижних рослин. Їм загрожує штраф у розмірі від 1700 до 3655 гривень.

Також, незважаючи на заборону відвідування лісів, мінування і постійні обстріли багатьох угідь та природних парків, не обійшлося і без затримання порушників в лісових масивах. Загалом в різних районах Сумщини було зафіксовано 10 випадків збору громадянами охоронюваних рослин. Такі дії тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від 340 до 510 гривень, а також компенсацію збитків, завданих знищенням об'єктів рослинного світу. Загальна сума розрахованих претензій за вищезазначеними фактами склала майже 6,5 тисяч гривень.

Державна екологічна інспекція у Сумській області наголошує, що попри завершення операції "Першоцвіт", збирати та продавати червонокнижні рослини заборонено в усі пори року!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці