Інспекція досліджує проби води, відібрані в місці загибелі риби

Державна екологічна інспекція у Сумській області отримала повідомлення про ознаки мору водних біоресурсів у Косівщинському водосховищі. Також в соцмережах поширилося відео, на якому видно кількох мертвих товстолобів на поверхні води.  

Для опрацювання отриманої інформації 13.05.2024 на місце подій виїхали фахівці інспекційного відділу інструментально-лабораторного контролю. У ході візуального огляду водойми в районі дамби вони виявили кілька неживих риб. 

Задля вимірювання показників складу і властивостей води екоінспектори відібрали проби безпосередньо біля місця виявлення риби та на відстані близько 100 метрів від нього.

Наразі Інспекція отримала попередні результати гідрохімічного аналізу зразків. Згідно з ними, на момент відбору проб вода у Косівщинському водосховищі була досить насичена киснем - його рівень був вдвічі більшим за допустимий мінімум. Відтак, задуха не була причиною загибелі біоресурсів. 

До того ж, за іншими дослідженими показниками вода теж відповідала гранично допустимим концентраціям, встановленим для водойм господарсько-побутового значення. Перевищень вмісту амонію, сульфатів, нафтопродуктів, нітритів та інших забруднюючих речовин наразі не виявлено.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці