В Україні з 15 лютого вводиться заборона на вилов щуки

З метою максимального збереження, відновлення та примноження популяції щуки звичайної у період з 15 лютого по 31 березня 2024 року встановлюється заборона на вилов щуки звичайної.

Незабаром у цієї риби починається період міграції та нерестова активність, яка розпочинається при температурі води від 3 до 5 оС. Тому відповідно до нових Правил любительського рибальства (додаток 3 частина II п.3) у всіх рибогосподарських водних об’єктах вилов щуки з 15 лютого до 31 березня 2024 року буде заборонено.

За незаконне добування щуки звичайної передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування шкоди: за один незаконно виловлений екземпляр щуки порушник сплатить 3468 грн. (згідно зі змінами до постанови КМУ від 21 листопада 2011 року № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів»).

Також нагадуємо рибалкам, що триває заборона вилову риби на зимувальних ямах, яка діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2024 року.

Закликаємо громадян дотримуватись природоохоронного законодавства і у разі виявлення порушень звертатись на Гарячу лінію Інспекції 0542 77-10-12.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці