Тривають робочі зустрічі з представниками громад щодо застосунку «ЕкоЗагроза»

Протягом поточного тижня відбулися робочі зустрічі працівників Інспекції з представниками установ, організацій та територіальних громад Сумської області, головною темою яких стало питання щодо функціонування веб-ресурсу «ЕкоЗагроза» та питання фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації із застосуванням ЕкоЗагрози.

Державними інспекторами за допомогою наочних засобів було ознайомлено присутніх з порядком подання звернень через застосунок та обговорено ефективність роботи веб-ресурсу «ЕкоЗагроза», який дає можливість громадянам особисто фіксувати факти заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу. Також обговорили порядок та основні вимоги до подання електронного звернення через ЕкоЗагрозу.

В ході проведення заходів було наголошено на необхідності інформування громадян про функціонування сервісу ЕкоЗагроза та про алгоритм роботи у застосунку «ЕкоЗагроза» через офіційні електронні ресурси громад.

Нагадаємо, застосунок ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua/– це офіційний веб-ресурс і мобільний додаток Міндовкілля, завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан довкілля та повідомити про факти заподіяння шкоди довкіллю, свідками яких вони стали.

 












ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці