На Сумщини розпочато перевірки органів місцевого самоврядування

Державна екологічна інспекція у Сумській області уперше від початку повномасштабного вторгнення розпочинає перевірки органів місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади. Так, 23 січня 2024 року спеціалісти Інспекції розпочали перевірку Андріяшівської сільської ради ради Роменського району.

❌Проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) було припинено відповідно до норм пунктів 1 та 2 постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 р. № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану».

☝️Оскільки зазначеною постановою визначено, що припинено перевірки виключно суб’єктів господарювання, а згідно із частиною першою статті 8 Господарського кодексу України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування не є суб’єктами господарювання, то і обмежень на проведення контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих їм повноважень органів виконавчої влади не встановлено. Відповідні роз’яснення були надані Державною регуляторною службою України та Міністерством економіки України.

📑У поточному році перевірки відбуваються відповідно до наказу Державної екологічної Інспекції України від 05.12.2023 року № 159 "Про затвердження переліку центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, які планується перевірити у 2024 році", з яким можна ознайомитись за посиланням: https://www.dei.gov.ua/post/2794.

🖇️Інформацію про результати перевірок буде оприлюднено після їх завершення.

На зображенні може бути: 2 людини


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці