Інформація про стан забруднення атмосферного повітря в м. Суми за грудень 2023 року

За інформацією Сумського обласного центру з гідрометеорології середньомісячні концентрації по місту Суми у грудні 2023 року перевищували санітарні норми в атмосферному повітря по діоксиду азоту в 1,8 рази, пилу – в 1,9 рази, формальдегіду – в 1,2 рази. Інші інгредієнти, що визначались, були на рівні санітарних норм, або нижче них.

Результати проаналізованих проб повітря, відібраних протягом минулого місяця на стаціонарному пості №5 (вул. Металургів), показали, що середньомісячний вміст перевищував рівень ГДК по пилу в 2,4 рази, діоксиду азоту – в 2,5 рази, формальдегіду – в 1,2 рази. Також середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу (в 1,8 рази) та діоксиду азоту (в 1,6 рази) на стаціонарному пості №4 (вул. Харківська), а на пості №3 (вул. Холодноярської бригади (Сумсько-Київських дивізій) – в 1,5 рази по пилу та в 1,3 рази по діоксиду азоту.

У порівнянні з попереднім місяцем забруднення атмосферного повітря міста по діоксиду азоту, діоксиду сірки, формальдегіду збільшилося, по пилу зменшилося, а по оксиду вуглецю, оксиду азоту та аміаку залишилось на попередньому рівні. Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в м. Суми у грудні не спостерігалося.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у грудні 2023 р. в м. Суми складав 11-14 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці