Держекоінспекція у Сумській області долучилася до роботи в рамках швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», (UCORD)

У Сумах відбулося засідання фокус-груп у рамках проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», (UCORD). Його метою є сприяння скоординованим діям з відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу і органів влади, що у свою чергу покращує якість життя людей, зміцнює стійкість суспільства, мир та соціальну згуртованість в Україні.

Варто зазначити, що Сумщина стала однією з чотирьох пілотних областей, де даний проєкт реалізовується за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва. Відтак, в нашій області наразі визначаються основні пріоритети та комплексні плани заходів, котрі матимуть дієву адвокацію на міжнародній арені.

Одним із трьох основних компонентів проєкту є підвищення рівня публічних послуг у секторі водопостачання і водовідведення, а також у сфері управління відходами. До того ж, головний акцент має стояти саме на якості й безпеці навколишнього природного середовища.

До обговорення вищезазначених питань долучилося керівництво відділів екологічного контролю водних ресурсів та поводження з відходами і небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції у Сумській області. Під час заходу присутні окреслили найбільші факти негативного впливу на довкілля внаслідок роботи комунальних очисних споруд, промислових скидів у водні об'єкти області, а також обговорили стан полігонів ТПВ та визначили майбутні напрямки регіональної політики у сфері поводження з відходами. Крім того, було загострено увагу на наслідках воєнних дій для зазначених сфер.

Слід наголосити, що проєкт UCORD розпочався рік тому і наразі перебуває у своїй першій організаційній фазі. Повна реалізація поставлених цілей запланована до кінця 2034 року.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці