Верховний суд поставив крапку у судовому спорі Інспекції з ДП "Глухівський агролісгосп" щодо відшкодування збитків

Починаючи з 2017 року, тривав судовий розгляд справи за позовом Державної екологічної інспекції у Сумській області до ДП «Глухівський агролісгосп» щодо відшкодування збитків у розмірі 540,540 тис. грн. за самовільний поруб лісу невстановленими особами, виявлений державними інспекторами у ході проведеної в 2016 році позапланової перевірки.

Господарський суд Сумської області у червні 2019 року задовольнив позовні вимоги Інспекції частково – сума збитків була зменшена до 368,457 грн., що аж ніяк не влаштовувало опонента Інспекції. За результатами розгляду апеляційної скарги Глухівського агролісгоспу на це рішення Північний Апеляційний Господарський суд залишив рішення суду І інстанції без змін. Проте, суб’єкт господарювання не погодився і з цим рішенням.

Але 20 лютого 2020 року Верховним судом України було остаточно поставлено крапку у цій справі: касаційну скаргу ДП «Глухівський агролісгосп» залишено без задоволення, а, отже, підприємство-порушник має відшкодувати збитки у розмірі понад 360 тис. грн.

Попри заяви керівника ДП «Глухівський агролісгосп», що в їх діяльності відсутні будь які значні порушення, а причини чисельних не допусків спеціалістів Інспекції до перевірок пов’язані із нібито неправильно складеними документами, дане рішення Верховного суду України доводить, що порушення в діяльності Глухівського лісгоспу все ж таки мають місце. Тож, і припущення, що підприємству є що приховувати, з огляду на це, є не безпідставними…

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці