Державна екологічна інспекція у Сумській області через суд зобов’язала "Білопільський агролісгосп" відшкодувати понад 200 тисяч гривень збитків

Північний апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу БДАП "Білопільський агролісгосп" на рішення Господарського суду Сумської області від 03.07.2019 у справі 920/1212/16. Даним рішенням у повному обсязі були задоволені позовні вимоги Державної екологічної інспекції у Сумській області про стягнення збитків з "Білопільського агролісгоспу".

Збитки були обраховані ще у 2016 році за результатами планової перевірки. Тоді фахівці Інспекції встановили, що агролісгоспом не забезпечено охорону лісових насаджень на території Супрунівської сільської ради Білопільського району, що призвело до самовільної вирубки 20 дерев породи дуб звичайний та ясен зелений. Загальна сума збитків, заподіяних навколишньому природного середовищу внаслідок самовільного порубу лісу, склала 217 878 грн.

Відтак, рішення суду першої інстанції набрало законної сили, а БДАП "Білопільський агролісгосп" відтепер зобов’язаний відшкодувати завдані збитки у повному обсязі. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці