Всесвітній день вишиванки!

18.05.2023 – Всесвітній день вишиванки! 

Починаючи із 2006 року у кожен третій четвер травня відзначається Всесвітній день вишиванки, який цьогоріч припав на 18 число. Відтоді свято стало одним із найулюбленіших для багатьох українців, серед яких і колектив Державної екологічної інспекції у Сумській області. Тож традиційно в цей день екологи вдягнули на роботу вишиті сорочки. 


Кожна вишита сорочка колоритна й неповторна: комусь дісталася у спадок від предків, дехто вишивав власноруч, а хтось придбав чи отримав у подарунок. Проте, для всіх нас вона є оберегом та шанованою святинею. 


Споконвіку вишиванка незримими сталевими нитками з'єднує різні покоління нації у всіх куточках світу. Вона завжди була своєрідним «одностроєм» мирних українців, а з минулого року стала ще й культурною «бронею», яка захищає самобутність українського народу. Тож поки ми шануємо нашу історико-культурну спадщину, ми - непереможні!


Державна екологічна інспекція у Сумській області безмежно дякує усім захисникам і захисницям України та щиро бажає, аби невдовзі вони замінили свій камуфляж на ошатну вишиту сорочку під час святкування Перемоги України над рашизмом!






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці