Держекоінспекція підбила підсумки операції «Першоцвіт» на Сумщині

У рамках щорічної природоохоронної операції «Першоцвіт» Державна екологічна інспекція у Сумській області здійснила 38 перевірок на територіях зростання рослин і в місцях торгівлі. За їх результатами було виявлено 23 факти порушень вимог законів України «Про рослинний світ» та «Про Червону книгу України».  


Зокрема, у ході обстежень ареалів зростання червонокнижних видів у різних районах Сумщини було виявлено 10 громадян безпосередньо під час зривання рослин. На кожного з них було складено протоколи за ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою передбачено штраф у розмірі від 340 до 510 грн. Крім того, кожному із «зелених браконьєрів» Інспекція пред’явила претензії щодо добровільної компенсації збитків, завданих внаслідок знищення червонокнижних рослин, на загальну суму майже 10 тис. грн. 


Крім того, на ринках та у стихійних місцях торгівлі зафіксовано 13 випадків порушення порядку придбання та збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України. Відповідно до ст. 88-1 КУпАП, за такі правопорушення передбачено грошове стягнення у сумі від 1700 до 3655 грн.


Усі вищезазначені протоколи були скеровані до судових органів для винесення постанов і притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці