Інформація про стан забруднення атмосферного повітря в м. Суми за квітень 2023 року

За інформацією Сумського обласного центру з гідрометеорології середньомісячні концентрації по місту Суми у квітні 2023 року перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по діоксиду азоту в 2 рази, пилу – в 1,8 рази. Інші інгредієнти, що визначались, були на рівні санітарних норм, або нижче них. 

Результати проаналізованих проб повітря, відібраних протягом місяця на стаціонарному пості №5 (вул. Металургів), показали перевищення середньомісячного вмісту по пилу (у 2,3 рази вище рівня ГДК) та по діоксиду азоту (в 3,1 рази вище ГДК). Також середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу та діоксиду азоту в 1,4 рази на стаціонарному пості №3 (вул. Сумсько-Київських дивізій), а на пості №4 (вул. Харківська) – по пилу в 1,8 рази та діоксиду азоту – в 1,6 рази.

У порівнянні з попереднім місяцем забруднення атмосферного повітря міста по пилу, діоксиду азоту, оксиду азоту, діоксиду сірки, аміаку, формальдегіду зменшилося, а по оксиду вуглецю залишилось на попередньому рівні. Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в м. Суми у квітні не спостерігалося. 

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у квітні в м. Суми складав 11-13 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці