На Конотопщині вилучено майже 1,5 км браконьєрських сіток

З 1 квітня на водоймах Сумщини почала діяти весняно-літня заборона промислового лову риби та обмеження любительського і спортивного рибальства на період розмноження водних біоресурсів. Для посилення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства під час нересту риби фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області систематично здійснюють перевірки водних об’єктів у кожному районі. 

Так, протягом двох минулих тижнів екоінспектори разом із поліцейськими офіцерами громади Дубов’язівської селищної ради та працівниками сектору контролю за обігом зброї Конотопського РВП провели спільні рейди у Конотопському районі. У ході перевірок було виявлено 2 порушення правил рибальства і складено протоколи за ст. 85 КУпАП.  

Крім того, екоінспектори та правоохоронці на різних водоймах району виявили заборонені засоби добування водних біоресурсів, які були встановлені допоки невідомими особами. Зокрема, із природного середовища було вилучено 9 ятерів і 16 рибацьких сіток загальною довжиною 1400 м.  

Під час рейдів працівники Інспекції також провели роз’яснювально-профілактичні бесіди серед місцевого населення щодо основних вимог Правил любительського і спортивного рибальства. Ними також було наголошено, що на річках Сумщини нерестові обмеження і заборони на лов водних біоресурсів триватимуть до 20 травня, на водосховищах – до 09 червня, а на всіх інших водоймах – до кінця червня.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці