На Сумщині разом із сухостоєм загорілося сміттєзвалище

19.04.2023, у ході обстеження природних територій поблизу с. Ворожба Лебединської міської громади працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області виявили загоряння сухої рослинності. На момент їх прибуття, вогонь вже знищив кілька гектарів сухої трави і наблизився до житлових будинків.

За характерним запахом і щільністю диму екоінспектори зрозуміли, що там горить не лише суха рослинність. У результаті детального огляду місцевості це припущення підтвердилось: пожежа вирувала і на звалищі твердих побутових відходів. Через горіння і тління поліетиленових пакетів, ПЕТ-пляшок та іншого сміття утворилися значні об’єми викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що може вкрай негативно вплинути на стан довкілля і здоров’я населення. 

На місце подій прибули також представники Ворожбянського старостату та кілька місцевих мешканців. Але, на жаль, серед них не знайшлося свідків підпалу. Відтак, встановлювати винних у пожежі осіб доведеться співробітникам поліції. За даним фактом Інспекція вже готує матеріали з ознаками кримінального злочину для передачі їх до правоохоронних органів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці