В місті-герої Охтирка з’явилася дубова «Алея незламності»

Працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області разом із цьогорічними випускниками висадили «Алею незламності» на території Охтирської ЗОШ №4 по вул. Шевченка. Цей захід став частиною Екоакції «Шевченко єднає Україну», яку ініціювала Держекоінспекція України. 

Посадковий матеріал для акції був вирощений одним із лісгоспів Черкаської області із жолудів «Дуба Шевченка». За переказами, це дерево є живим свідком дитячих і юнацьких років Тараса Григоровича. Тому ці дерева стануть продовженням пам’яті про Великого Кобзаря, а майбутнім учням цієї школи буде цікавіше вивчати його творчість.

Дуже важливо, що до висадження дубів долучились майбутні випускники. Адже безпосередня участь в екологічно важливих заходах допомагає формувати любов і бережливе ставлення до природи. Молодь стверджує, що таким чином закладають «Алею Незламності» як подарунок рідній Охтирці, яка, проявивши ту саму незламність, заслужено отримала відзнаку «Місто-герой». 

Під час висадки дубів знайшлись ті, хто не втримався, аби не процитувати рядки «винуватця» акції:

«…І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі».

У свою чергу перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Сумській області Валерій ПІЮК додав, що задля прийдешніх поколінь екоінспектори докладуть усіх зусиль, аби ця оновлена земля ще й була екологічно чистою та багатою на природні ресурси.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці