Сумщина долучилася до Екоакції «Шевченко єднає Україну»

17.04.2023, Державна екологічна інспекція у Сумській області провела Екоакцію «Шевченко єднає Україну», під час якої було висаджено дубові алеї. Сіянці для даного заходу було вирощено на Черкащині із жолудів тисячолітнього дерева, що є частиною ботанічної пам’ятки природи – «Дуби Тараса Шевченка в с. Будище». За легендою, в дуплі саме цього дуба маленький Тарас ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. А отже, зазначена акція має не лише екологічне, а й історико-культурне значення.

Саме тому місцем висадки дерев у Сумах було обрано сквер ім. Т.Г. Шевченка, де також встановлено і пам’ятник Великому Кобзарю. Тут працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області разом із представниками КП «Зеленбуд» «оселили» десяток нащадків «Дуба Шевченка». До участі в акції долучилися й члени обласного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, які зголосилися надалі доглядати за деревцями. 

Слід зауважити, що Екоакцію «Шевченко єднає Україну» було започатковано Держекоінспекцією України в рамках державної програми «Зелена країна». Вона має на меті не лише вшанування пам’яті великого поета і художника Т.Г. Шевченка, а й примноження зелених насаджень і підвищення рівня екологічної свідомості населення. Задля реалізації Екоакції в різних куточках нашої держави буде висаджено 1000 дерев, вирощених із жолудів «Дуба Шевченка». На Сумщині, окрім обласного центру, акцію також проведено в Охтирці й Тростянці.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці