У Сумському районі легковажність пенсіонера призвела до пожежі площею 5 га

04.04.2023, у ході обстеження місцевості між с.Рибці та дачним кооперативом, працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області виявили горіння сухої рослинності на значній території. Неподалік від осередку загоряння перебував літній чоловік, який зізнався у підпалі трави на своїй ділянці, з якої вогонь стихійно перекинувся на прилеглий пустир. 

Оскільки на той момент пожежа вже набула значних масштабів і могла охопити лісовий масив та цивільні споруди, екоінспектори негайно зателефонували на "101". Аби не гаяти часу до приїзду рятувальників, вони почали самотужки зупиняти поширення вогню. Та зрештою, повністю приборкати полум'я вдалося лише бійцям ДСНС.

За попередньою оцінкою, внаслідок події вигоріло близько 5 га сухостою, тому пенсіонер заслужено отримав протокол за ст.77-1 КУпАП. При цьому, лише через доволі поважний вік порушника, до нього застосували найнижчу санкцію статті - 3060 грн. штрафу замість 6120 грн. можливих. Та далеко не факт, що й іншим любителям спалити все живе навколо себе так поталанить. До того ж, у деяких випадках необачно кинутий у суху рослинність сірник може коштувати навіть кількох років життя за ґратами.

У зв'язку із величезною кількістю повідомлень про пожежі в екосистемах Сумщини, найближчим часом Держекоінспекція вкотре оприлюднить детальну інформацію про наслідки випалювання сухостою та про всі види відповідальності за такі дії.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці