Суд зобов’язав лісгосп відшкодувати збитки за самовільний поруб насаджень на Сумщині

У червні-липні 2021 року під час планової перевірки ДП «Глухівський агролісгосп» фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області виявили факти невжиття заходів з охорони лісових ресурсів, що призвело до самовільних порубів насаджень у межах Шалигинської та Есманської громад Шосткинського району. Зокрема, у ході аналізу документації та детального обстеження територій екоінспектори встановили факти незаконного видалення 134 дерев. За розрахунками Інспекції, це завдало довкіллю збитків на загальну суму майже 433 тисячі гривень. 

За даним фактом Інспекція передала до прокуратури матеріали з ознаками кримінального правопорушення та звернулася із заявою про вжиття заходів представницького характеру. На основі цього Шосткинська окружна прокуратура в інтересах Держекоінспекції заявила позов про відшкодування всієї суми розрахованих збитків. 

30.03.2023 Господарський суд Сумської області виніс рішення про задоволення позовних вимог у повному обсязі. Відтак, ДП «Глухівський агролісгосп» зобов’язане компенсувати державі 433 тис. грн. нанесеної екологічної шкоди. Варто зазначити, що наразі це рішення ще не набрало законної сили, оскільки лісгосп має право на апеляцію.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці