Біля 40-ї підстанції виявлено звалища ТПВ та забруднюючої суміші

21.07.2022 з метою опрацювання звернення громадянки фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області обстежили місцевість між дачним масивом по вул. Римського-Корсакова та Сумським міським кладовищем по вул. Березовий Гай.

У ході візуального огляду територій з вільним доступом було виявлено 2 стихійні звалища твердих побутових та інших відходів. Загальна площа засмічених ділянок становить 64 м2.

Крім того, обабіч дороги, яка пролягає біля 40-ї підстанції ЛЕП виявлено великі мішки з речовиною, схожою на виробничий шлам. В одній із локацій невідома суміш була розсипана безпосередньо на відкриту землю, що становило потенційну небезпеку потрапляння забруднюючих речовин у навколишнє середовище. Задля вимірювання показників складу та властивостей ґрунту екоінспектори відібрали пробу із засміченої ділянки та контрольну фонову пробу. За результатами досліджень, проведених відділом інструментально-лабораторного контролю, у ґрунті було виявлено перевищення вмісту нафтопродуктів у 11 разів та органічних речовин – у 5 разів у порівнянні з контрольною пробою. Відтак, було підтверджено факт забруднення земельної ділянки площею 8 м2.

Оскільки на момент обстеження зазначеної території встановити причетних осіб було неможливо, Інспекція направила вимогу на ім’я Cумського міського голови щодо повної ліквідації несанкціонованих звалищ відходів та забруднення земель до 22.08.2022.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці