На Сумщині браконьєр «нарибалив» на 200 тисяч гривень збитків

Пізно ввечері 16.11.2021 рейдова група у складі працівника Держекоінспекції у Сумській області та громадського інспектора з охорони довкілля на одному зі ставків с. Клишки Шосткинського району затримала браконьєра. На момент прибуття екоінспекторів місцевий мешканець вже встиг «потрусити» сітки та збирав свій незаконний улов. У ході огляду в дерев’яному човні правопорушника  було виявлено 55 карасів, 35 щук, 2 окуні та 1 сазана. Крім того, в автомобілі марки «Volkswagen» екоінспектори знайшли заборонені знаряддя лову - сітки рибальські.

Оскільки даний факт є грубим порушенням правил рибальства, на громадянина було складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Крім того, відповідно до Постанови КМУ від 21.11.2011 № 1209, екоінспектори провели попередній підрахунок завданих збитків, сума яких склала 218 365 грн.

Зважаючи на те, що браконьєр наніс значної шкоди, на  місце подій екоінспектори викликали працівників поліції, які вилучили незаконно добуті біоресурси та заборонені знаряддя лову. Наразі  Інспекція готує матеріали за ознаками кримінального правопорушення для передачі до правоохоронних органів. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці