Озеро Павлівське облюбували браконьєри

08 жовтня у ході рейдової перевірки біля оз. Павлівське, що у Глухові, працівники Державної екологічної інспекції у Сумській області виявили двох осіб, які намагалися спіймати рибу методом багріння колючими знаряддями лову. Проте, риболовля з використанням так званого «драча» суворо заборонена Законом України «Про тваринний світ» та Правилами любительського і спортивного рибальства, оскільки призводить до травмування, каліцтва та подальшої загибелі невиловлених біоресурсів. Відтак, на обох браконьєрів екоінспектори склали протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП та вилучили спінінги з драчами.

Проте, це не зупинило одного із порушників, бо вранці він знову займався браконьєрством на тій же водоймі, але вже намагався добути раків за допомогою заборонених знарядь. Відтак, на нього було складено ще один протокол та вилучено 4 раколовки. Тепер невгамовному браконьєру доведеться у суді відповідати за обидва факти порушень правил рибальства.

Державна екологічна інспекція у Сумській області повідомляє, що штраф за грубе порушення правил рибальства громадянами складає до 680 грн.. Крім того, браконьєри зобов’язані відшкодувати збитки за кожну незаконно спійману рибу, незалежно від її розміру чи ваги. 06 жовтня Кабмін прийняв Постанову, якою значно збільшено такси для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування або знищення водних біоресурсів. Тепер, наприклад, компенсація за кожного коропа складатиме 3706 грн., карася –1581 грн., окуня – 3162 грн., судака – 3587 грн., сома – 5117 грн., щуки – 3468 грн., а також за кожного рака – 3332 грн. З усіма змінами, внесеними до такс з обчислення шкоди за кожним видом, можна ознайомитись за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-u-dodatki-13-do-a1039

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці