Екоінспектори відібрали проби води з водойм урочища «Олдиш»

Майже щоосені протягом останніх кількох років до Державної екологічної інспекції у Сумській області надходять скарги громадян на загибель водних біоресурсів,неприроднє забарвлення та незадовільний стан озер, розташованих  в урочищі «Олдиш» м. Суми. Днями Інспекція теж отримала звернення про ймовірність чергового забруднення зазначених водойм. Тож сьогодні, 07.09.2021, екоінспектори виїхали на місце задля обстеження водоймі їх прибережних смуг та відбору проб води для подальшого визначення показників їх якості та властивостей.

У ході візуального огляду водного дзеркала та узбережжя фактів загибелі риби чи ознак задухи виявлено не було. У «більшому озері» станом на сьогодні вода достатньо прозора та візуально чиста. Також за допомогою спецобладнання було встановлено, що вона досить насичена киснем, оскільки його рівень більш, ніж в 1,5 рази вищій за мінімальну граничнодопустиму концентрацію (ГДК) для водойм рибогосподарського призначення.

У «меншому озері» ситуація дещо гірша: вода вже набула легкого зеленуватого відтінку, а рівень розчиненого в ній кисню наразі становить 4 мг/дм3, при ГДК : > 6 мг/дм3.

Усі проби води, відібрані з трьох створів, вже взято у роботу. Для здійснення повного аналізу відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції знадобиться 5 діб. Відтак, вже у понеділок Інспекція оприлюднить результати своїх досліджень. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці