Державною екологічною інспекцією у Сумській області проведено природоохоронну виховну роботу з учнями Байрацького НВК Байрацька на тему: «Відходи – в моду»

Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Сумській області 20.05.2019 проведено природоохоронну виховну роботу з учнями Байрацького НВК – Байрацька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – Байрацький ДНЗ Липоводолинської районної ради Сумської області на тему «Відходи – в моду».

Захід був направлений на поглиблення розуміння проблем взаємодії людини і природи, ознайомлення підростаючого покоління з екологічними проблемами сучасності і закономірностями взаємодії людини з довкіллям, формування екологічної свідомості учнів, удосконалення практичних навичок, вирішення проблемних задач, виховання бережливого та свідомого ставлення до навколишнього середовища.

Вихованцями закладу разом з головним спеціалістом з охорони навколишнього природного середовища Сумської області Тетяною Деуленко під час проведення природоохоронної виховної години виокремлено основні проблеми у сфері поводження з відходами, зокрема, з відходами пластику, що на сьогоднішній день буквально заполонили довкілля. У процесі групової роботи учні пропонували ідеї стосовно повторного використання відходів пластмас та створювали корисні речі з використаних пет. пляшок, а саме: косметички, пенал для канцелярського приладдя, різноманітні прикраси, спортивний інвентар.

Мета заходу була направлена на розуміня, що неможливо припинити виробництво із пластику та поліетилену раз і назавжди, однак кожен з нас може маленькими діями щодня зменшувати використання такої продукції. Саме таким чином ми зможемо зробити нашу планету трошки чистішою, а майбутнє – кращим.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці