Палію з Глухівщини може загрожувати штраф до 153 тисяч гривень

Днями під час рейду біля с. Кучерівка Глухівського району начальник відділу екоконтролю, ПЗФ, лісів та рослинного світу, тваринного світу та біоресурсів помітив дим, який розповсюджувався з боку поля. Наблизившись до джерела задимлення, екоінспектор виявив чоловіка, який підпалював стерню та пожнивні рештки на землях сільгосппризначення. Проте, побачивши співробітника Держекоінспекції, правопорушник втік з поля, навіть загубивши взуття та залишивши свій мопед.

На місце подій одразу було викликано оперативно-слідчу групу Глухівського ВП ГУНП в Сумській області, які внесли дану подію було до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 245 Кримінального кодексу України. За наявною в Інспекції інформацією, правоохоронці вже встановили особу порушника. Тепер йому може загрожувати штраф у розмірі від 91800 до 153000 грн.

Загалом, протягом 9 місяців 2020 року Державна екологічна інспекція у Сумській області вже виявила 29 порушень, пов’язаних із вогнем. Зокрема, за порушення вимог пожежної безпеки у лісах до адміністративної відповідальності притягнуто 15 осіб. Ще на 13 громадян складено протоколи за самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці