У Червоній Слободі незаконно спиляли понад 2 десятки дерев

До Державної екологічної інспекції у Сумській області надійшла інформація, що у с. Червона Слобода Буринського району незаконно видаляють зелені насадження.Задля перевірки зазначених фактів на місце подій одразу виїхав державний інспектор з охорони довкілля. Під час обстеження зазначеної території ним було знайдено свіжі пні від 24 молодих дерев, на спилювання яких дійсно не було жодних дозвільних документів.

Як виявилося, ці дерева знищили працівники одного із місцевих сільгосппідприємств, нібито, задля зручності проїзду техніки. Даний факт є грубим порушенням вимог природоохоронного законодавства, оскільки видалення зелених насаджень у населених пунктах має відбуватися виключно у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 №1045.

Відтак, за дане порушення екоінспектор притягнув винну особу до адміністративної відповідальності, передбаченої ст.153 КУпАП. Крім цього, Інспекція готує претензію на добровільне відшкодування повної суми збитків, завданих незаконним знищенням зелених насаджень, яка склала 12529 грн.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці