Інспекцією перевірено факт розливу каналізаційних стоків в Ямпільському районі

З метою перевірки інформації, оприлюдненої на інформаційному ресурсі ЯМПІЛЬ-INFO http://www.yampil.info/archives/37025.html Державною екологічною інспекцією у Сумській області було проведено позапланову перевірку ТОВ «ВОДОЛІЙ-БС».

Перевіркою встановлено, що орієнтовно у період 24.01-26.01.2020 по причині засмічення скидового колектору зворотних вод після загальноміських очисних споруд смт. Ямпіль сторонніми предметами відбувся витік зворотних вод на прилеглу територію - заболочену місцевість. Також стічні води частково потрапили у поверхневий водний об’єкт, в який фактично і здійснюється скид зворотних вод по скидовому колектору після очисних споруд, проте на 100 м далі від фактичного місця скиду.
Фахівцями підприємства в оперативному порядку проведено відповідні роботи та усунуто засмічення. З 29.01.2020 скидовий колектор функціонує в нормальному режимі. Виток зворотних вод на прилеглу територію відсутній.
В ході проведення перевірки проведено натурне обстеження скидового колектору та прилеглої території, а також відібрано проби зворотних вод, які відводяться в поверхневий водний об’єкт після очисних споруд, за результатами яких встановлено перевищення нормативів ГДС (гранично-допустимого скиду) по амонію, БСК5, завислим речовинам та ХСК.
По виявленим фактам посадових осіб ТОВ «ВОДОЛІЙ-БС» притягнуто до адміністративної відповідальності та надано відповідні приписи.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці