На Шосткинщині затримано браконьєрів

Учора, 29.09.2019, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Сумської області затримано браконьєрів поблизу с. Собичеве Шосткинського району.

Встановлено, що на водосховищі «Понурка» двоє громадян здійснювали незаконний вилов риби за допомогою гумового човна та п’яти рибацьких сіток загальною довжиною 400 м. Порушники встигли виловити 41 екземпляр сріблястого карася, чим завдали збитків навколишньому природному середовищу на загальну суму 697 грн.

Відповідальність за грубе порушення правил рибальства передбачено ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення і тягне за собою накладення штрафу у розмірі від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої. Після складання адмінпротоколу, працівниками Державної екологічної інспекції у Сумській області було вилучено човен та незаконні знаряддя лову.

Наразі за даним фактом Інспекцією готуються матеріали для передачі до Шосткинського міжрайонного суду.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці