Екоінспекція порахувала збитки, завдані внаслідок аварії на нафтопроводі

07.09.2021 на території Кардашівської сільської ради Охтирського району сталася аварійна розгерметизація нафтопроводу. Працівниками Державної екологічної інспекції у Сумській області було встановлено, що внаслідок пориву на нафтозбірному колекторі Бугруватівського родовища НГВУ «Охтирканафтогаз» нафтоводяною сумішшю забруднено земельні ділянки загальною площею 0,35 га. Екоінспектори відібрали дві проби ґрунту на забруднених ділянках та одну фонову пробу. 
За результатами інструментально-лабораторних досліджень у відібраних пробах ґрунту встановлено перевищення неполярних вуглеводнів (нафтопродуктів) більше ніж у 100 разів та хлоридів – більше ніж у 200 разів в порівнянні з фоновою концентрацією. За даним фактом відповідальну особу підприємства було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 52 КУпАП. 
Крім того, Інспекція провела розрахунок розміру шкоди, зумовленої забрудненням земельних ресурсів неполярними вуглеводнями (нафтопродуктами) та хлоридами. Загальна сума збитків склала 122360 гривень. Відповідну претензію щодо добровільного відшкодування нанесеної державі шкоди вже направлено до НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта».  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці