Працівників Інспекції вчили виявляти прояви корупції та запобігати їх виникненню

Сьогодні, 06.09.2021, в приміщенні Державної екологічної інспекції у Сумській області пройшов семінар-навчання на тему: «Відповідальність за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення та усунення їх наслідків». Під час навчання начальник сектору протидії корупції Управління стратегічних розслідувань в Сумській області Євген МАРТИНЕНКО розповів про основні ознаки корупційних правопорушень, алгоритму дій, спрямованих на протидію корупції, а також про дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність за такі правопорушення.

Окрему увагу було приділено питанню роботи за сумісництвом. Наголошено на тому, що державні службовці не мають права отримувати додатковий дохід від зайняття іншою діяльністю, окрім викладацької, творчої, наукової діяльності, медичної практики, інструктування та спортивного суддівства. Також посадові особи не можуть отримувати подарунки від підлеглих колег, на знак вдячності за виконання обов’язків, та такі, вартість яких перевищує прожитковий мінімум.

Крім того, Євген Мартиненко детально роз’яснив основні вимоги фінансового контролю: терміни подання, вимоги до повноти та достовірності декларацій,  підстави і строки внесення відомостей про суттєві зміни в майновому стані і т.д.

Звісно ж, не обійшлося без інформації про відповідальність за «класичні» прояви корупції, серед яких: вимагання і отримання неправомірної вигоди, використання службового становища в особистих цілях, «кумівство», конфлікт інтересів тощо. Разом з цим було наголошено, що якщо держслужбовцю стало відомо про вчинення корупційного правопорушення іншою посадовою особою, і він не вжив заходів із запобігання, то для нього теж може настати адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу розміром до 4250 гривень.

Принагідно повідомляємо, що якщо вам стали відомі факти порушення антикорупційного законодавства працівниками Державної екологічної інспекції у Сумській області, за наявності обґрунтованого переконання, що інформація є достовірною, ви можете повідомити про виявлені факти у зручний для Вас спосіб. Детальну інформацію можна переглянути за посиланням: http://deisumy.gov.ua/?page_id=883

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці