Майже 42% працівників Інспекції проходять курси підвищення кваліфікації

Одним із головних обов’язків державних службовців, передбачених Законом України «Про державну службу», є систематичне підвищення рівня професійної компетентності та удосконалення організації службової діяльності. Останніми роками це питання є особливо актуальним для працівників Державної екологічної інспекції у Сумській області, оскільки наразі відбувається реформування природоохоронної галузі, розставлення пріоритетів державної екологічної політики та активне внесення змін до нормативно-правових актів.

Для того, аби підвищувати рівень своїх знань, вміти на практиці застосовувати сучасні методи і технології у сфері державного контролю, а також бути конкурентноспроможними фахівцями, працівники Інспекції постійно проходять курси підвищення кваліфікації, відвідують науково-практичні семінари, здобувають додаткову освіту тощо.

Цьогоріч особливо плідним видався кінець серпня-початок вересня. Наразі, за сприяння сектору управління персоналом, на короткострокових курсах одночасно навчається майже 42% особового складу Інспекції. Зокрема, 26 осіб проходять навчання у Сумському регіональному центрі підвищення кваліфікації за спеціальною програмою «Управління змінами». Ще 2 посадові особи Інспекції є слухачами курсу «Основні засади державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів», який проходить на базі Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці